Cabanes de la Bassola de la Vall

Una de les cabanes de la Bassola
Una de les cabanes de la Bassola

A ponent de la Bassola i Brugueroles s’estenen una sèrie de camps i un espai boscós i actualment abandonat que van baixant fins gairebé tocar la masia de l’Horta. En aquest espai hem localitzat quatre cabanes, que segurament formaven part del mateix conjunt que la que apareix en el següent apartat, però que per la posició geogràfica hem cregut millor descriure de manera independent.

La primera d’aquestes cabanes es troba a ponent de la Bassola (41º 44’ 967 – 002º 08’ 062 – 738), al nord d’un espai força pla, enmig del bosc. Té una planta irregular que recorda una figura semicircular, amb la porta en un dels extrems (oest) i una profunditat de 2,50 m. Tot i que actualment no presenta sostre, se suposa que era coberta pel sistema d’aproximació de filades. És una edificació aèria.

Una mica més a ponent i lleugerament per sota, en un espai força desboscat (41º 44’ 951 – 002º 08’ 003 – 731), es troben les restes, una mica millor conservades, tot i que sense sostre, d’una altra cabana aèria, de planta arrodonida de 3,25 m de diàmetre i murs de 60 cm i la boca oberta a la banda sud-oest.

Encara una mica més a ponent, i lleugerament per sota, enmig del bosc, es troben les restes d’una tercera cabana arrambada a un marge, de planta rodona per dins tot i que per fora és més aviat quadriculada. Té la porta a l’oest i unes mides semblants a l’anterior. La porta es trobava a l’oest i la coberta, avui inexistent, era feta per aproximació de filades. Al voltant d’aquesta cabana hi ha algunes feixes formades amb pedres col·locades verticalment.

El conjunt es complementa amb les runes d’un altra cabana situada més al nord,  a l’altra banda dels camps (41º 45’ 065 – 002º 08’ 010 – 715). El seu estat és tan precari que no ens atrevim a descriure-la.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.