Corrals de Queralbs

Corral de Pujals (Queralbs)
Cabana de pastors del corral de Pujals (Queralbs)

Una de les variants del GR 11 surt de Queralb i s’enfila fins a la font de l’Home Mort. Passada la casa dels Plaus i sortint dels cingles de l’Andreu, a la dreta del camí, es veuen els murs d’unes antigues feixes. A tocar del camí (42º 20’ 753 – 002º 07’ 791 – 1676) hi ha un antic corral sense nom, que consta d’una pleta de planta quadrada de 14 m de costat, a l’extrem occidental de la qual (però fora dels murs) hi ha les restes de la cabana dels pastors, de 4,70 m x 2,60 m). Aquesta cabana presenta a la banda nord un armari o fornícula i tenia la porta a la banda sud. Sembla que era situada just al costat de l’entrada del bestiar. Mireu-lo des del cel.

Corral del Capelleres (Queralbs)
Corral del Capelleres (Queralbs)

Tres-cens metres al nord-est, per sobre d’aquest corral (42º 20’ 867 – 002º 07’ 936 – 1762), es troba el corral del Capelleres, encara més espectacular. Mireu-lo aquí. La pleta fa 13 m x 20 m i està parcialment excavada a la roca del terreny. Tenia una gran porta a la banda oriental, on també hi ha una petita portella actualment tapiada (suposem que feia la funció de comptador). A l’altre extrem hi ha una porta que sembla que donava entrada a la barraca dels pastors, que en aquest cas estaria integrada dins del recinte de la pleta. Al costat de la porta de la barraca hi ha una finestra triangular construïda de manera força curiosa.

Finestra de la barraca del corral del Capelleres (Queralbs)
Finestra de la barraca del corral del Capelleres (Queralbs)

2 pensaments sobre “Corrals de Queralbs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.