Forn de calç del Montcau

Forn de calç del Montcau
Forn de calç del Montcau

Es troba a l’extrem occidental del pla de la Barraca, una cinquantena de metres al sud del corral de nova construcció que s’hi troba (41º 45’ 250 – 002º 15’ 639 – 449). Es tracta d’un forn molt ben conservat de 3,5 metres de diàmetre i uns 5 metres de profunditat. Té la particularitat que el seu fons està completament ocupat per una capa d’aigua, fet que impedeix calcular la seva profunditat exacta.

La seva fogaina és feta amb un arc apuntat construït amb pedres locals i es conserva en molt bon estat. Sembla que la seva matèria primera era la pedra calcària, encara que no massa lluny del lloc on es troba apareguin alguns dipòsits residuals de guixos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.