Teuleria de l'Aliguer

Teuleria de l'Aliguer
Interior de la teuleria de l'Aliguer

Es troba a tocar de la C-1413B, en el quilòmetre 8,2 aproximadament, i la boca que dóna accés a l’olla s’obre justament en el marge de la mateixa carretera (41º 44’ 507 – 002º 11’ 385 – 705). És una de les teuleries més ben conservades de la zona, i de les poques que permeten accedir còmodament a l’interior de l’olla.

El forn pròpiament dit fa 4 metres d’ample per 3,70 metres de llarg i és la part més mal conservada del conjunt. L’olla presenta dues cavitats paral·leles, cobertes amb dues falses voltes de canó lleugerament rebaixades fetes amb maons. Les parets són excavades en el mateix terreny, mentre la coberta està composta per 5 arcs fets amb maons de 30 cm d’ample. Entre arc i arc hi ha una segona volta més elevada que presenta alguns forats que permetien el pas de la calor cap al forn que es troba just a sobre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.