Niolda

Niolda
Restes de Niolda

Segons es desprèn del treball d’Antoni Pladevall (2009; 107) aquesta masia era habitada com a mínim al 1882, tot i no ser una de les cases antigues del terme. Actualment es troba pràcticament perduda en un lloc emboscat i molt deteriorat pels incendis de 1994. S’hi pot arribar des de la Serra, per una pista que baixa cap al sud de la masia, tot i començar a l’est i marxar primer en aquesta direcció, i prenent després l’antic camí que duia a Saloma (força perdut, però no del tot). Es troba una mica més al sud del lloc on indica el mapa de Bertí de l’editorial Alpina, a l’altra banda del camí, sota el cingle, en un petit replà molt cobert de vegetació (41º 42’ 787 – 002º 13’ 337 – 674).

Avui dia només se’n conserva un mur quadrangular de 2,80 m d’ample per uns 9 m de llarg. El seu estat ruïnós no permet diferenciar si hi havia diferents estances a l’interior, tot i que sembla que sí, ni tan sols a quin costat es trobava la porta d’entrada. L’edificació és feta amb pedra local lligada amb fang, amb cantonades ben escairades fetes amb grans blocs poc treballats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.