La Casanova

El mapa d’Ernesto Almodóvar, de 1924, indica al sud de mas Cucut (escrit Cucat) una Casanova en runes. Encara avui dia els mapes de l’ICC anomenen aquest lloc pla de la Casanova i en els ortofotomapes s’aprecien les ruïnes de la casa. Es troba en el punt 41º 43’ 608 – 002º 10’ 517 – 661-

Té un perímetre de 13 m x 10 m, dividits en dos grans cossos. Segurament la porta es trobava a la cara sud-est i a l’est hi havia un forn. Els murs que tancaven l’edificació feien 60 cm de gruix i eren fets de pedra i fang. Avui dia està totalment enrunada, tot i que en un punt concret encara s’aixeca un petit pany de paret d’una parell de metres d’alçada.

No sabem si podria correspondre a la Casa Nova d’en Torrents que esmenta Pladevall (2009; 176), documentada al 1845.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.