Molí de Llobateres

Molí de Llobateres
Molí de Llobateres

Es troba en el curs superior del riu Tenes, una mica més al sud de les Torres (41º 42’ 981 – 002º 10’ 280 – 551).

Aquest molí és conegut des del final de l’edat mitjana, tot i que arquitectònicament sembla que se l’hauria de situa al segle XIII (Pladevall, 1996; 13). Té la peculiaritat que originàriament era mogut per l’aigua d’una font, la font Tubal, a la qual després es va afegir la del riu Tenes. Es tracta d’un molí fortificat, com es veu en la torre de tres pisos de la fotografia.

Una altra dada interessant és que sembla que en el mateix edifici hi hauria hagut dos molins, un fet que es repetirà més endavant. També cal recordar que els interessos dels moliners varen entrar en conflicte amb els del les Torres en el moment que aquests explotaren el glaç del riu Tenes.

Més informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.